Der er skåret ned for min mors medicin, og hun er blevet gladere

Ann Busch mener at hendes mor har genfundet værdigheden på Fjordstjernen.

Det har givet Ann Busch mere ro i sjælen, at hendes demente mor er flyttet ind på Fjordstjernen Boliger og Sundhedscenter. 85-årige Lizzi Busch er begyndt at snakke, og hun er gladere end tidligere. Lizzi Busch har genfundet værdigheden, konkluderer datteren.

”Det er en glæde for mig, hver gang jeg ser hende. Selv om hun er dement, kan man mærke, at hun bliver prioriteret af personalet. Hun kommer ud på ture, bliver passet godt og værdigt. Det er ikke den opbevaring, som alle frygter. Min mor er heller ikke så sløv mere – måske fordi hun har været på nedtrapning af medicin”, siger Ann Busch.

Jeg føler mig velkommen

Som pårørende har hun oplevet store forandringer, siden moderen flyttede fra plejecenteret til Fjordstjernen.

”Selvfølgelig er ikke alt rosenrødt, men jeg føler mig hørt og forstået af personalet, og det er let at få en dialog med de ansatte. Jeg har følt mig meget velkommen på Fjordstjernen fra første dag. De ansatte har altid tid til at tale, hvis der er noget, jeg undrer mig over eller mangler svar på. De er også klar til at ændre på nogle procedurer, hvis der er brug for det, og så betyder det også en del, at det er de samme personer, vi møder”, siger Ann Busch, der fremhæver som noget positivt, at der er etableret et pårørerenderåd på Fjordstjernen.

Siden 15. marts 2016 har også hendes 90-årige far, Jørgen Busch, boet på Fjordstjernen. Han er mentalt 100 procent frisk men kunne ikke længere blive boende i sit hjem på grund af gangbesvær efter en hofteoperation.

”Selv om de ikke kan bo sammen, har min mor og far mulighed for at se hinanden mere. Måske betyder det også noget for min mors opblomstring”, funderer Ann Busch.