REHABILITERING – BÅDE DEN MIDLERTIDIGE OG DEN LIVSLANGE

vi tilbyder træning i trygge og unikke rammer.

Målgruppen er både beboere på Fjordstjernen og borgere udenfor Fjordstjernen.

Vi tilbyder

  • midlertidig rehabilitering
  • varig døgnrehabilitering 
  • varig vedligeholdelsestræning
  • privat træning eller supplement til bevilget træning

Ved sygdom, skader, alderdom og handicap svækkes kroppen generelt, og i forbindelse med f.eks. en hjerneskade og andre varige neurologiske lidelser, vil kroppen afkræftes ganske alvorligt.

Derfor er det vigtigt, at der iværksættes en genopbygning af styrke og udholdenhed gennem hyppig, intensiv og langvarig træning. Det er imidlertid ikke helt ligegyldigt, hvilken form for træning, man benytter sig af, f.eks. er træning med mange gentagelser med til at stimulere gendannelsen af hjernens netværk, og dermed evnen til at styre kroppen og de kognitive processer.

Al træning er med henblik på at få bedst mulig livskvalitet – uanset opnåeligt funktionsniveau.

Galleri

Her kan du se billeder og videoer fra hverdagen på Fjordstjernen.

med udgangspunkt i borgerens ressourcer

Mennesker er forskellige og derfor skal rehabilitering også være tilpasset den enkelte. Vi tager derfor udgangspunkt i beboerens ressourcer, livshistorie og aktuelle behov. Oftest kræver det nytænkning og specielle træningsredskaber samt alternative træningsmetoder, hvilket vi med vores dygtige fagpersonale og gode omgivelser heldigvis er i stand til at kunne tilbyde.

Det er vores erfaring, at det er afgørende for det gode resultat, at borgeren er i centrum. Derfor indretter personalet sig, så vidt muligt, efter borgerens behov og indsatsen skal være koordineret, sammenhængende og altid evidens baseret.

Vi giver ikke op!

Vi ønsker at sikre, at den enkelte borger får præcis den træning, han/hun vil have bedst udbytte af. Dette sikrer vi via et tværfagligt fokus, samt ved at turde stille krav, styre, udfordre og støtte den enkelte i at opretholde eller opnå bedre funktionsniveau og dermed bedre livskvalitet.

For at rehabiliteringen bliver en succesfuld proces, må det ikke opleves som en sur pligt. Det skal være sjovt at træne og vi bestræber os på at finde frem til dét, som motiverer den enkelte til at opnå det optimale resultat.

Vi har erfaringer med fremskridt mange år efter f.eks. en senhjerneskade og er derfor af den overbevisning, at borgeren gerne må udfordres, hvis motivationen er dalende. Vi støtter, skubber og presser derfor – men selvfølgelig altid på borgerens præmisser, og med respekt for medbestemmelse og hvad beboeren selv definerer som livskvalitet

 

personale

Vi tilbyder dygtigt fagpersonale som består af Fysioterapeuter, Ergoterapeuter og Træningsvejleder, der bakker op hele vejen.

Vores personale superviseres og videreuddannes løbende i at arbejde med et neuropædagogisk perspektiv i rehabiliteringen af borgeren og har en neuropædagogisk indsigt. Derudover har vi et Neuropædagpgvejleder-team samt ASK-vejleder.

Den fælles sundhedsfaglig og pædagogisk platform, sikrer en speciel tilrettelagt indsats overfor den enkelte, hvor man tager hensyn til den specifikke skade, sygdom eller handicap og deraf funktionsnedsættelse i kombination med og i respekt for beboerens livshistorie og livsvilkår, samt den aktuelle livssituation.

Fælles sprog og en fælles forståelse for arbejdsprocessen og anerkendelse af hinandens faglige viden er en nødvendighed.

Derudover inddrages borgerens hverdag og andre aktører såsom plejepersonale og pårørende. Alle skal kende det fælles mål og være en del af processen.

Alle personer skal desuden tænke en integreret træning ind i de almindelige hverdagsprocesser.

Man siger altså farvel til standardbehandlinger og arbejder i stedet individuelt med den enkelte borger – på dennes præmisser.

Faciliteter

Fjordstjernen er bemandet alle døgnets timer.

Vi råder over egne gode træningsfaciliteter, samt spa, sauna, sanserum med kuglebad. Alle faciliteter er med tilgængelig indretning, som eksempelvis loftlift.