FJORDSTJERNENS KØKKEN

FJORDSTJERNENS KØKKEN

På Fjordstjernen produceres maden i vores produktionskøkken som ledes af Karin Kristiansen. Karin er uddannet økonoma og har mange års erfaring.

Maden færdigtilberedes i de enkelte køkkener på hver enhed så at beboerne kan mærke duften af nylavet mad. De beboer som kan og vil deltager i tilberedningen.

Derudover leverer køkkenet mad til alle vores arrangementer, samt til beboeres fødselsdags fester og andet.

Hver måned samles et madpanel (bestående af en beboer og personale fra hver enhed) og giver ris og ros til sidste måneds menu – samt kommer med ønsker fremadrettet.

Udover de officielle kostråd arbejder Fjordstjernen også på at få implementeret konceptet ”Food for Brains”. ”Food for Brains” er et koncept udviklet af Helene Elsass Center, som forsker i, og udvikler metoder og strategier for træning og indsats i forhold til børn med cerebral parese. Konceptet ”Food for Brains” bygger på videnskabelige undersøgelser af hvilke næringsstoffer der er særligt vigtige for hjernen, både i relation til udvikling og til vedligeholdelse af allerede indlærte færdigheder.

Viden og opskrifter i projektet er udviklet i forhold til cerebral parese. https://elsassfonden.dk/foodforbrains/

Fjordstjernens køkken kan kontaktes på telefonnummer: 59 41 15 99 eller på koekken@fjordstjernen.dk

Her kan du se priser og aftaler for brug af cafeen.

Her kan du læse om Fjordstjernens kostpolitik.

Her kan du komme videre til fødevarestyrelsens rapport

Galleri

Her kan du se billeder  fra køkkenet på Fjordstjernen.

KOSTPOLITIK PÅ FJORDSTJERNEN

Fjordstjernen har en filosofi om, at ernæring er afgørende for det gode liv. Derfor prioriteres det at have eget produktionskøkken, der kan lave mad af de bedste råvarer fra nærområdet.

Desuden er Fjordstjernens leder af køkkenet, uddannet økonoma, som kan støtte beboerne med kostvejledning, hvis de har ernæringsmæssige problematikker eller bare ønsker at få en snak omkring kost og sundhed.

Mad med udgangspunkt i beboernes behov

Det er vigtigt at fokusere på motivation, anerkendelse og respekt i vejledningen omkring kost og ernæring. Vejledningerne foregår derfor altid på beboernes præmisser og tager udgangspunkt i deres hverdag og deres formåen.

Der vil blive udarbejdet kostplaner, hvis det ønskes eller vurderes nødvendigt, og der vil blive afholdt opfølgnings samtaler, hvor det er relevant.