Udsigt, træning og hygge

Fjordstjernen har 2 udendørs haver, ud over de mange altaner. Den øverste have, som der er adgang til fra torv og cafe, er anlagt med små oaser med beplantning, der stimulerer sanserne.  Der er også lagt vægt på hyggekroge, hvor man kan sidde og slappe af, og nyde udsigten over fjorden.

Der er også muligheder for at være aktiv, da der er etableret petanquebane og golf puttinghul. Her kan man øve præcision og koncentration. Begge er aktiviteter, der kan udføres, selv om man er usikkert gående eller kørestolsbruger.

Havnehaven ligger helt ud til havnefronten, hvor rigtig mange borgere går tur. Her arbejder vi på at få etableret udendørs fitness udstyr, som både Fjordstjernens beboere og de forbigående borgere kan benytte.

Træning

Indendørs har Fjordstjernen et moderne fitnesscenter, fordelt på 2 lokaler, der begge har en fantastisk panoramaudsigt over fjorden. Der er både udstyr til almindelig daglig træning, og udstyr til specialiseret træning af borgere med behov for dette.

Fjordstjernen har ansat fysioterapeuter, sundhedspersonale samt træningsassistenter til at hjælpe beboerne med træningen. Desuden har vi ergoterapeut tilknyttet.

Fitness, wellness og sanserum

Fjordstjernen finder det værdifuldt, at beboerne får muligheder for wellness- samt særlige sanseoplevelser. Der er derfor 2 spalokaler med samlet 3 spapools, der er brikse til massage og terapeutiske behandlinger, der infrarød sauna samt rum til ergoterapeutisk behandling. Alle faciliteter har udsigt til fjorden.

Fitnesscentret og wellnessafdelingen vil i løbet af foråret blive åbnet for adgang for borgere fra de nærliggende boliger, men kun på udvalgte tider af døgnet. Pris og procedure for indmelding vil fremgå på denne hjemmeside, når det bliver en realitet.

Beboerne i Fjordstjernen kan så vælge, om de ønsker at benytte fitness centret og wellness faciliteterne, når de er forbeholdt Fjordstjernens beboere, eller om de gerne vil træne sammen med naboerne fra de andre boliger på havnen.

Fokus på kost

Fjordstjernen har en filosofi om, at ernæring er afgørende for det gode liv. Derfor har vi prioriteret, at vi har eget produktionskøkken, der kan lave mad af de bedste råvarer fra nærområdet. Vi har ansat 2 ernærings- og sundhedsvejledere, som kan støtte beboerne med kostvejledning, hvis de har ernæringsmæssige problematikker eller bare ønsker at få en snak omkring kost og sundhed.

Det er vigtigt at fokusere på motivation, anerkendelse og respekt i vejledningen, og vejledningerne foregår på beboernes præmisser og tager udgangspunkt i deres hverdag og deres formåen. Der vil blive udarbejdet kostplaner, hvis det ønskes eller vurderes nødvendigt, og der vil blive afholdt opfølgnings samtaler, hvor det er relevant.

Fjordstjernen har valgt at anvende konceptet Food for Brains, som en fast del af vores kostpolitik. Konceptet tager udgangspunkt i fødevarer, der indeholder næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der er altafgørende for hjernens funktioner. Både i forhold til udvikling men også i forhold til vedligeholdelse af allerede tillærte færdigheder.

Konceptet er udarbejdet ud fra Sundhedsstyrelsens kostråd, med fokus netop de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der er ekstra sunde for hjernen.

√ Her kan du se Fjordstjernens priser.

√ Her kan du læse brochurer om Fjordstjernen

Jeg kan godt lide, at vi giver vores beboere så mange muligheder for at være aktive. Der er en respekt, jeg ikke har oplevet andre steder, jeg har arbejdet.

Michael Andreasen, Social- og sundhedshjælper