Fjordstjernens Ergoterapeut

Præsentation af vores ergoterapeut

Mit navn er Pernille Weinholt Kristensen, og er uddannet ergoterapeut i 2019.

Tidligere har jeg arbejdet på et neurorehabiliterings center for hjerneskadet på specialiseret niveau. Der har jeg arbejdet tæt med tværfagligt personale såsom fysioterapeuter, sygeplejersker, social og sundhedshjælpere, neuropsykologer og socialrådgiver. Det har givet mig vigtige redskaber i arbejdet indenfor neurologien, som jeg har taget med mig og anvender her på Fjordstjernen.

Jeg har undervisning i neurologi på specialiseret niveau, og jeg har viden i de forskellige udfald en hjerneskade kan medføre, og hvordan de skal behandles. Jeg har kursus i LIN lejring (lejring i neutral stilling), og hjælper personalet her på Fjordstjernen med rådgivning og undervisning i lejringer af beboere. LIN lejring er et vigtigt materiale til at undgå liggesår samt kontratur (forkortet muskler), og kan give den rette stimuli for nervesystemet, så nervesystemet bevares roligt, og beboeren bedre kan slappe af under hvil.

Jeg arbejder med ABC koncepterne med især FOTT ifm. Spisescreeninger, synkevurderinger, konsistenser, træning af ansigt- mund og svælg, og affolter gennem guidning samt Bobath for truncusnormalisering. Som ergoterapeut på fjordstjernen, har jeg fokus på dysfagi (synkebesvær) – her har jeg blandt andet erfaring fra Holbæk sygehus med apopleksi og geriatriske patienter. Udover dette, er der fokus på ADL aktiviteter, at træne borgeren i at blive så selvstændig som muligt.

Jeg er også vant til at arbejde med hjælpemiddelområdet med f.eks. ansøgninger og at samarbejde med kommuner  – derudover  har jeg stort interesse for teknologi på hjælpemiddelområdet.