Samarbejde med Rockbæk

Der bliver et særligt handicapafsnit til Kim Larsen-koncerten den 25. august.

Det gode naboskab mellem Fjordstjernen og Rockbæk på Filmtorvet har været medvirkende årsag til det nye handicapinitiativ på den kommende koncert. Foto Jette Bundgaard.

Det gode naboskab mellem Fjordstjernen og Rockbæk på Filmtorvet har været medvirkende årsag til det nye handicapinitiativ på den kommende koncert.

Holbæk: Koncerten med Kim Larsen & Kjukken er udsolgt, og arrangørerne regner med at se i alt 10.000 mennesker på Filmtorvet den 25. august – inklusiv omkring 300 frivillige.

De mange publikummer er en fordobling i forhold til Rockbæks tidligere rekord på 5.000. Det kunne måske være fristende at lukke op for salg af flere billetter, men arrangørerne har valgt at lade være:

– Det er første gang, vi har så stort et arrangement, så vi tænker, at vi hellere lige må klare at kunne håndtere 10.000 tilskuere, inden vi går til næste niveau, siger chef for Rockbæk, Jørn Hedemand, og fortsætter: – Der er også en naturlig øvre grænse for antallet af publikummer, hvis vi vil bevare kvaliteten af det, vi laver.

Der bliver flere tekniske nyheder til koncerten på Filmtorvet med et nyt lydanlæg med delay sound, så kunstnerne bedre kan spille pladsen op, og video så publikum også kan følge koncerten på storskærmen.

Jørn Hedemand (Rockbæk), Annica Granstrøm (Fjordstjernen) og Jonas Walter Pedersen, (Rockbæk), har taget plads foran et af de store vinduer ud mod Filmtorvet. Her vil de beboere, som ikke er mobil nok til at komme ned på selve pladsen, kunne følge lidt med i det hele. Foto Jette Bundgaard.

At give noget igen

Den allerstørste nyhed er dog, ifølge Rockbæk-arrangørerne, at man i år indretter et særligt område for handicappede, og at ledsagere ikke har skulle betale for billetten. Det er blandt andet beboere fra Fjordstjernen og Kildehaven, som benytter tilbuddet.

Jonas Walter Pedersen fra Rockbæk forklarer om baggrunden for det nye initiativ:

– Hos Rockbæk mener vi grundlæggende, at alle skal have mulighed for at kunne komme til sådan en koncert. Samtidig har vi de to foregående år haft et fantastisk samarbejde med Fjordstjernen. De har altid har været klar med hjælp og faciliteter, så vi vil gerne give lidt igen. Det er jo trods alt deres ’baghave’, vi kommer i som gæster.

Det er ren livsglæde

Hos Fjordstjernen er der stor begejstring for det nye tiltag hos direktør Annica Granstrøm:

– Vores beboere sætter pris på alt det liv, der er på Filmtorvet, og de deltager i Skvulp og vil gerne være med, når der er fodboldkampe eller film i det fri. Det er ren livsglæde for dem at komme med til en koncert med Kim Larsen. Nu har de et afskærmet område forrest på plænen i første parket på torvet og kan overvære koncerten i fred og ro. Og så kan de oveni købet få deres ledsager gratis med. Det er simpelthen så fedt.

De beboere på Fjordstjernen, der er mindre mobile, vil som sædvanlig tage plads foran de store panoramavinduer i blokken ud mod Filmtorvet. Her er der fra alle tre etager er flot udsigt til menneskemylderet og musikken udenfor.

De gode gamle sange

Kevin Jørgensen, som bor på Fjordstjernen, glæder sig allerede til den 25. august og koncerten med Kim Larsen, som han vil overvære fra det nye handicapområde:

Kevin Jørgensen og Annica Granstrøm glæder sig til koncerten den 25. august. Arkivfoto: Per Christensen.

– Jeg kan allerbedst lide Brødrene Olsen, men Kim Larsen er også god. Han er jo Danmarks nationalskjald. Jeg håber, der bliver mulighed for at synge med på nogle af hans gode gamle sange. Måske dem fra ’Sange fra Glemmebogen’, hvor han tog de danske viser frem, siger han.

– Det bliver der, forsikrer Jørn Hedemand og fortsætter: – Der bliver spillet lidt af det hele, også de gode gamle klassikere. Det er en Kim Larsen i allerbedste form, vi kommer til at opleve her i Holbæk. Der har været lidt nervøsitet i forbindelse med aflysningen af hans koncerter i Norge, men der er ingen tvivl om, at han klarer sin Danmarks turné med bravour. Han leverede blandt andet en fantastisk koncert i Tivoli, og Ekstrabladet har givet ham seks ud af seks stjerner. Så der er god grund til at glæde sig.

Hvis man er interesseret i en billet til koncerten den 25. august kan man – både som ’almindelig’ koncertgænger og handicappet – skrive sig op på den venteliste, der er på ticketmaster.dk.