Aktivitets og samværstilbud §104

PÅ FJORDCENTRET AKTIVITETS OG SAMVÆRSTILBUD KAN DER TILBYDES FØLGENDE AKTIVITETER

Krea eller inde-hygge

Aktiviteterne veksler mellem værkstedsarbejde for eksempel med køkkenarbejde, spil, motion, film med opfølgning, samvær, ”tøse-hygge”, maling og øvrig kreativitet.
Når der laves mad, tales der samtidig hygiejne og om hvad der er sund mad for den enkelte. Den mad der fremstilles præsenteres af deltagerne i fremstillingen og dette gøres med stolthed. Der er ernæringsassistent tilknyttet.

It, medie og skolefag

For dem der gerne vil træne i at bruge computer er det en mulighed og der oprettes undervisning i dansk og regning efter behov, hvor undervisningen tilpasses hver enkelt brugers niveau. For brugere, der ikke kan betjene en pc uden særlige hjælpemidler, kan det arrangeres, at der er ”sekretær” på for eksempel ved skrivning af historier.

Hvis brugerne ønsker at bruge for eksempel en iPad, stræbes der efter, at de  spiller videns-spil mod hinanden eller sammen for dermed at styrke og træne deres oplevelse af samvær og fællesskab. Der vil desuden kunne etableres et it og medieværksted, hvor der vil indgå arbejde med nyhedsbreve, film, foto og billedbehandling osv.

Bevægelse – træning – fitness

Der vil være flere variationer af tilbud, hvor bevægelse er omdrejningspunktet. Livet skal leves – hele livet. Og brugen af kroppen med bevægelser er afgørende for mange for at bevare bevægelighed. Der er fysioterapeut og træningsassistenter tilknyttet.

Handy-team og service-team

Udendørs er der mulighed for et handy og service-team, hvor brugerne deltager efter evne og interesser. I disse teams er der god mulighed for at brugerne kan medvirke til at lave diverse håndværk og hobbyprægede aktiviteter såsom knallert- og cykelreparation, småbyggeri af plantekasser, fuglehuse, juletræsfødder. I dette tilbud er der særdeles gode muligheder for brugere i tilbud med beskyttet beskæftigelse kan få brugt og afprøvet deres evner og alle kan selv være med til at præge dagens indhold.

Natur

Vi benytter den fantastiske havnefront og natur rundt Holbæk.

Serviceteam

Serviceteamet tager sig af de praktiske gøremål såsom at sikre, at Cafe og havnecafé er hyggelig med blomster på bordene.

Ture ud af huset

Der arrangeres ture ud af huset med Fjordcentrets bus; både spontane og de planlagte, som kan være både shopping ture, ture ud og se Nordvestsjælland, ture ud og slappe af og spise frokost eller ture der har relation til faglige emner, der har været arbejdet med. Der kan på ture forekomme deltagerbetaling, men dette varsles på forhånd.

Galleri

Her kan du se billeder og videoer fra Fjordcentret.

 

Praktisk info

Fjordcentret har åbent hverdage 9-15.

For yderligere information om Fjordcentret, kontakt daglig leder Kamilla Broch Bøgelund på mail: kabb@fjordstjernen.dk